...

In dit artikel kun je een korte succesvolle sollicitatiebrief vinden die ik voor iemand heb geschreven die op zoek was naar een baan als administratief medewerker. Extra voorbeeldbrieven vind je op de pagina met voorbeelden, in mijn ebook en in SollicitatieBOOSTER.Daar het in deze vacature niet specifiek secretarieel of financieel administratief medewerker betrof is het prima om dit voorbeeld hiervoor te gebruiken.

Belangrijk: Het volgende wil ik even benadrukken. Het schrijven van de brief is een creatief proces. Ik voel aan na kort klantcontact hoe de brief moet zijn. De ene persoon is wat terughoudend, een ander wil zich juist sterker profileren en wil zelfvertrouwen zichtbaar krijgen in de brieven, de ene wil een informelere meer soepele brief, de ander kort, krachtig, zakelijk. Ik weet als schrijver met al dit soort aspecten om te gaan. Maak aub niet de fout te denken dat ik alleen maar brieven schrijf als in dit genoemde voorbeeld. Het is nogmaals een voorbeeld van een brief die ik geschreven heb en op z’n minst leidde tot een sollicitatiegesprek.

 

Introductie use-case: de persoon achter de brief

Deze persoon was geen starter: ze was al bekend met het werken in dergelijke functies bij verschillende werkgevers in diverse branches (ziekenhuizen, verzekeringen, makelaardij, rechtbank, gemeentes en werkte op een school) en kwam dus niet zonder ervaring.

Verder kwam er in de vacature nadrukkelijk naar voren dat zij iemand zochten die matcht met de huidige bedrijfscultuur. Dit bruggetje wordt geslagen in de eerste alinea van de brief.

In de tweede alinea van deze brief wordt uitvoerig uiteengezet waarom zij een baan bij het Centraal Tuchtcollege ambieert.

Succesvol voorbeeld motivatiebrief administratief medewerker

Voornaam Achternaam
Straat + Nr
Postcode + Plaats
T: telefoonnummer | E: e-mailadres

Centraal Tuchtcollege Gezondheidszorg (CTG)
T.a.v. de heer T. Maat

Amsterdam, 22 januari 2018

 

Betreft: sollicitatie naar de functie Administratief Medewerker, VWS160150 (ESTT).

Geachte heer Maat,

Mijn interesse en enthousiasme voor een baan als administratief medewerker bij CTG komen voort uit het feit dat ik mijn administratieve vaardigheden en kwaliteiten flexibel kan inzetten. CTG is op zoek naar zelfstandig opererende administratieve kracht met ruime ervaring en aansluit bij de bedrijfscultuur van CTG. Aangezien het functieprofiel volledig in de lijn van mijn ervaring en voorkeur ligt, stel ik mij graag kandidaat.

De functie administratief medewerker bij het Centraal Tuchtcollege Gezondheidszorg Den Haag spreekt mij aan omdat u als organisatie klachten behandelt over het medisch handelen van individuele zorgverleners. Daarnaast houdt u als organisatie de kwaliteit in de gezondheidszorg op niveau. Het lijkt mij erg interessant om in deze branche verschillende werkzaamheden op het gebied van administratief, strategisch en op operationeel gebied te mogen uitvoeren en hiermee bij te dragen aan het succes van de organisatie. Naast een interessante werkomgeving biedt deze functie de verantwoordelijkheid die ik zoek en welke ik aan kan, aangezien ik al vele jaren werkervaring heb opgedaan in dit gebied. Ik werk erg accuraat en zorgvuldig en functioneerde moeiteloos als verlengstuk van de directie en was het aanspreekpunt voor personeel en klanten. Klantgerichtheid en zelfstandig problemen voorzien en oplossen zijn dan ook voorbeelden van waardevolle vaardigheden die ik beschikbaar wil stellen voor CTG.

Omdat ik bij verschillende bedrijven en in diverse functies gewerkt heb, heb ik veel vakkennis opgedaan en heb ik me breed kunnen ontwikkelen. Ik heb altijd graag gewerkt in een professionele administratieve werkomgeving en neem van nature graag een uitvoerende rol aan, echter is een meer ondersteunende rol in teamverband mij zeker ook niet vreemd.

Ik zou mezelf verder willen omschrijven als iemand met een buitengewoon positieve instelling en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, die in staat is om planmatig en nauwkeurig te werken en –indien nodig- snel kan schakelen. Deze persoonlijke eigenschappen stel ik graag beschikbaar en zijn mijns inziens erg waardevol op de werkvloer.

Ik hoop dat ik mijn enthousiasme heb over kunnen brengen via deze brief. Met veel belangstelling zie ik een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek tegemoet, waarin ik mijn geschiktheid en interesse voor de functie nader kan toelichten.

Hoogachtend,

 

Voornaam Achternaam

Bijlage: curriculum vitae

 

Toe te passen op andere branches

Met minimale aanpassingen kun je deze brief prima gebruiken voor branches als: advocatenkantoor, de belastingdienst, het bankwezen, hotellerie en afdelingen als inkoop en klantenservice bij grotere werkgevers.

 

De volgende stap

  • Voel je de kracht van deze brief en wil je jezelf optimaal voorbereiden bij je volgende sollicitatie, zowel wat betreft sollicitatiebrief, cv, mindset alsook voor het sollicitatiegesprek zelf?
  • Wil je meer van dit soort voorbeeldbrieven ontvangen en eindelijk eens écht het verschil gaan maken?

Bekijk dan echt eens SollicitatieBOOSTER: je vindt hierin tientallen voorbeeldbrieven, templates voor brief en cv en veel meer. Jouw one-way-ticket naar een nieuwe baan.

 

Shares
Share This
× Stuur ons een whatsapp
Secured By miniOrange