Je hebt zelf een brief geschreven en weet dat deze “bijna af” is. Hij is goed, misschien wel heel goed.

Maar tóch wil je er nog even een expert naar laten kijken, zodat je hem met een goed gevoel en vol vertrouwen de deur uit kunt doen!

Bij Stralend Solliciteren ben je aan het goede adres!

sollicitatiebrief bestellen

Sollicitatiebrief-check

Deze sollicitatiebrief-check is bedoeld voor mensen die zelf al een behoorlijke brief op papier hebben, máár die nog nét even die ‘final-check’ van een expert nodig heeft.

Nét even dat allerlaatste zetje.

De laatste puntjes op de i.

Ik zal je iets verklappen…

Het verschil tussen een ‘goede’ en een ‘winnende’ brief zit hem nu juist in die kleine details. Want hoe vaak wordt je brief nu eigenlijk gelezen? Hoe vaak wordt deze nu toch net even aan de kant gelegd?

Zaken die hierbij een rol spelen zijn bijvoorbeeld:

  • De toon van je brief: Voelt je brief “leeg”, “zwaar” of “onprofessioneel”? Ik pik de ‘toon’ van je brief op en geef je aanwijzingen om deze goed te krijgen.
  • Opvallen vanaf het begin: Grijp je zijn/haar aandacht en zorg je ervoor dat de brief wordt afgelezen? Welk effect heeft de eerste alinea op de lezer?
  • Vaagheden/onduidelijkheden: Staan er geen vaagheden of zaken in die ik niet direct begrijp? (wanneer ik die tegenkom komt jouw lezer die ook tegen).
  • Correct taalgebruik: Staan er geen schrijf-, taal- spelling- of stijlfouten in? Dit komt vaker voor dan je denkt!
  • Laat je zien dat je de ideale kandidaat bent: Komen de gevraagde kwaliteiten en competenties uit de vacature goed genoeg naar voren?

Met deze dienst maak ik je op al deze zaken attent en geef ik je concrete aanwijzingen deze aan te passen.

Hoe de sollicitatiebrief-check in zijn werk gaat

De procedure bij de sollicitatiebrief-check is als volgt:

Stap 1: Na een korte vacature-analyse en het doornemen van jouw cv, zal ik je brief aandachtig doornemen en voorzien van feedback.

Stap 2: Je ontvangt korte, krachtige feedback op jouw brief. Dit gebeurt ‘in-tekst’, via Word-correcties. Ik voorzie je brief van opmerkingen en commentaar dat nodig is om je brief naar een goed niveau te tillen. Ik geef suggesties, richting en concrete voorbeelden om stukken er beter uit te laten komen, de brief kracht bij te zetten en bepaalde zaken sterk (of minder sterk) naar voren te laten komen.

Let wel even goed op de volgende zaken voordat je bestelt:

  • Je brief is na het nemen van deze dienst nog niet ‘af’. Wel heb je alles in kaart wat er nog nodig is óm de brief af te maken. Je dient er echter nog zelf voor te zorgen dat je deze feedback goed verwerkt tot een degelijk eindresultaat.
  • Eventuele onduidelijkheden over mijn feedback worden naderhand kort per e-mail opgehelderd. Het is de bedoeling hiermee de check af te sluiten. Het is niet de bedoeling dat we heen en weer blijven e-mailen, daar is deze dienst niet voor bedoeld.
  • Het eindresultaat is voor een groot deel afhankelijk van wat jij zelf aanlevert.
  • Ook ga ik er al vanuit dat je al redelijke tot goede resultaten gehad hebt met je eigen brieven. Deze dienst is niet bedoeld om een verliezend concept wel eventjes op te laten krikken naar een succesvolle brief. Zo niet, dan is het beter om de totaaldienst sollicitatiebrief opstellen te nemen.

Sollicitatiebrief-check bestellen

Ook jij bent het waard om kansrijk te solliciteren met de best mogelijke middelen!

Wees slim:

– Solliciteer effectief
– Bespaar tijd
– Word uitgenodigd.

En zeg nu eens eerlijk:

Jij wilt toch ook niet meemaken dat je het sollicitatiegesprek nét niet haalt vanwege dat kleine foutje in je brief dat je over het hoofd hebt gezien?

“Toen ik Remi’s dienst nam had ik al veel sollicitaties gestuurd zonder enig geluk. Voordat ik op een functie reageerde had ik al het gevoel dat ik geen (positieve) reactie zou krijgen. Na het werken met Remi voelde ik mij meer zelfverzekerd na het reageren op de functie. Nu denk ik dat ik wel meer kans heb om uitgenodigd te worden voor een gesprek.”

Vanessa Laclé
Jurist

“Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van de geleverde motivatiebrief en het geheel nieuw opgebouwde C.V. Na heel wat jaren werkzaam te zijn geweest in hetzelfde bedrijf raak je de ‘touch’ een beetje kwijt, je weet niet meer wat de huidige stand van zaken is als je moet solliciteren. Remi helpt je daar uitstekend mee! Tot nu toe super positief, dat je op latere leeftijd nog zo geholpen kunt worden……”

André Zwikker
Productieleider/Senior Operator

“Remi heeft mij geholpen bij het verbeteren van mijn sollicitatiebrief en CV. Hij heeft hier zijn kennis op losgelaten en het geheel tot een grotere hoogte gebracht, door duidelijk en overzichtelijk weer te gegeven wat goed was en/of beter kon. Dit allemaal in zeer korte tijd. Ik zou daarom Remi van harte aanbevelen.”

Siete
Jurist

“Remi heeft 2 sollicitatiebrieven gemaakt/herschreven + een cv. Goede positieve en relevante teksten. Snelle reactie en hij heeft het zeer snel uitgevoerd, binnen één dag. Aanbevolen dus! Goed nieuws: Mijn Mary is dankzij de door jou opgestelde brief uitgenodigd voor een dagdeel meelopen en een sollicitatiegesprek!”

Eric

“Remi levert stukken van goede kwaliteit en heeft mij hierdoor goed geholpen. Zijn kennis is zeer breed en hij beperkt zich niet alleen tot het schrijven van een sollicitatiebrief maar neemt het hele sollicitatie traject met je door en legt alles goed uit. Daarnaast reageert hij zeer snel op mails (ook als hij op vakantie is).”

Musa
Student

“Remi heeft me geholpen met het opstellen van een persoonlijke sollicitatie brief en CV. Ondanks dat hij op vakantie is heb je vaak dezelfde dag nog antwoord. Naast het opstellen van de brief ben ik begeleid tot aan het gesprek en daarna, door middel van Whatsapp en mail. Met als resultaat dat ik uiteindelijk de baan heb! Ik raad Remi zeker aan. Zijn persoonlijke betrokkenheid, snelle en persoonlijke antwoorden. Ook doet hij dit alles op een manier dat ik er zelf ook wat van heb geleerd! En dit alles voor een eerlijke prijs!”

Wesley
Schipper

“Snel en goed resultaat! Bedankt voor je diensten Remi!”

Hi
Student

“Snel, no-nonsense aanpak en super resultaat! Bedankt Remi!”

Rob
Student