...

Een parttimebaan zoeken is vaak lastiger dan een fulltimebaan omdat deze deeltijdbanen gewoonweg minder voor het oprapen liggen. En als je daarnaast ook nog eens je uitdagende baan moet combineren met de zorg van je gezin, eigen bedrijf of misschien nog een andere deeltijdbaan, wordt het er niet gemakkelijker op.

Velen zoeken dan ook een deeltijdbaan die beter past in hun situatie. Maar hoe doe je dat als je tegelijkertijd ook nog eens een uitdagende baan zoekt waar je jouw passie in kwijt kunt? Want zeg nou zelf, dit laatste is uiteindelijk toch het allerbelangrijkste voor ons eigen geluk? Om die reden geef ik je graag een aantal tips voor het solliciteren naar een dergelijke parttimebaan.

1. Netwerk gericht naar parttimebanen

Behalve dat je natuurlijk het hele internet afstruint voor alle mogelijke vacatures is het ook erg belangrijk dat je zoveel mogelijk mensen vertelt wat je zoekt. Waarom? Simpel: Hoe meer mensen jij vertelt dat je op zoek bent naar een baan (en welke), hoe meer mensen dit weten en voor/met jou mee kunnen zoeken! En dat doen ze, geloof me, bewust of onbewust. Het is daarbij overigens ook heel belangrijk dat je vertelt wat jij brengt naar zo’n bedrijf, waar je ze mee kunt helpen en eventueel hoe je dat doet.

 

2. Profileer je online als parttimer

Buiten dat je iedereen in je omgeving fysiek kunt informeren over je zoektocht naar een nieuwe baan, kun je ook je netwerk online uitbreiden. Dat uitbreiden begint natuurlijk door jezelf online zichtbaar te maken. Ik raad in elk geval ten strengste aan lid te worden van LinkedIn en je netwerk daar ook uit te breiden. Je kunt zelf in je LinkedIn profiel aangeven dat je zoekende bent naar een parttime baan en/of een oproep/eigen advertentie plaatsen die je, jouw eigen netwerk weer laat delen.

Verder kun je ook nog lid worden van allerlei groepen op LinkedIn en daar bijv. wederom een oproep met jouw zoektocht plaatsen. De truc is in elk geval actief te zijn op internet en met voorkeur op LinkedIn.

 

3. Solliciteer tactisch tóch voor een parttimebaan

Wanneer er in een vacature staat aangegeven dat het om een fulltimebaan gaat, laat je dan niet meteen uit het veld slaan. Pak de telefoon op en bel het bedrijf en vraag naar eventuele mogelijkheden. Het is namelijk niet de eerste keer dat men in plaats van een 40-urige werkweek ook openstaat voor bijv. 32 uur in de week.

 

4. Laat jouw toegevoegde waarde kristalhelder zien

Zorg dat in je sollicitatiebrief voldoende naar voren komt dat je van toegevoegde waarde bent voor het bedrijf, juist wanneer je parttime komt werken. Misschien kun je in je brief extra ideeën benoemen om werkprocessen te vereenvoudigen of om anderen werk uit handen te nemen. Wanneer je een duidelijk beeld kunt schetsen van hoe jij het bedrijf kunt verbeteren (en het bedrijf jou hierdoor wilt), maar dat je dit toch niet in fulltime-dienstverband kunt doen, dan heb je alsnog een goede kans om de baan te bemachtigen.

 

Conclusie

Wanneer je dus op zoek bent naar een parttime -dicht bij je hart- baan, geef je zoektocht dan niet te snel op want ook voor jou zijn er mogelijkheden! Zorg in elk geval voor goede zichtbaarheid off- en online en heb je verhaal (wat je zoekt en wat je kunt brengen!) klaar om te allen tijde “in de groep” te gooien. Immers wanneer je goed voorbereid solliciteert, solliciteer je stralend!

Mocht het je na het lezen van deze blog nog niet lukken om zelf aan de slag te gaan en succesvol te solliciteren, download dan ons gratis e-book of neem een kijkje bij onze diensten op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Shares
Share This
× Stuur ons een whatsapp
Secured By miniOrange