...

Een nieuwe stap in je loopbaan, waar begin je? Met een sterke sollicitatiebrief! Sollicitatiebrief voorbeelden en meer in dit artikel.

 

Sollicitatiebrief Voorbeelden

Je bent klaar om de arbeidsmarkt op te gaan als starter, of wellicht ben je juist op zoek naar een nieuwe stap of ommezwaai in je carrière. Misschien ligt je droombaan voor het oprapen.. Maar waar begin je?

Juist, met een sterke sollicitatiebrief!

 

Een sterke sollicitatiebrief

Een sterke sollicitatiebrief weet de lezer te pakken, te enthousiasmeren over jouw vaardigheden en persoon en laat zien hoe jouw kwaliteiten aansluiten bij de functie-eisen en- omschrijving. Een sterke opening is dan ook erg belangrijk. In dit sollicitatiebrief voorbeeld ”Sollicitatiebrief Bibliotheekmedewerker” opent de sollicitant bijvoorbeeld met ”Als ik aan bibliotheek denk, dan denk ik aan ontmoetingsplek waar mensen samenkomen….”, vervolgens gaat de sollicitant bezig met het beschrijven van haar mogelijke toekomstige werkplek, en weet zij dit om te buigen naar een situatie die aansluit bij haar persoonlijke kwaliteiten, door: ”En dat is nou ook zoiets dat mij zo aanspreekt, omdat ik ook een persoon ben die mensen samenbrengt. Ik werk graag klantgericht en ben in staat om snel en goed persoonlijk contact te maken met het diverse publiek”.

Daarnaast is het van belang dat je een actieve schrijfvorm gebruikt, geen spel- of- stijlfouten maakt en kort en bondig weet te beschrijven wat jouw bijdrage aan het bedrijf zou kunnen zijn. Een goede sollicitatiebrief schrijf je op een creatieve en professionele manier. In deze sollicitatiebrief presenteer je jezelf, jouw kwaliteiten, laat je zien op welke manier jij aansluit bij de kernwaarden van het bedrijf en laat je zien wie je bent en wat je kunt. Kortom, je zorgt dat de werkgever weet wat jou uniek maakt en waarom hij/zij voor jou moet kiezen op een originele en unieke manier. Jij bent immers uniek en brengt jouw unieke kwaliteiten in bij de werkgever.

Het schrijven van een goede sollicitatiebrief is een kunst! Een kunst die niet voor iedereen is weggelegd.

 

Valkuilen bij het schrijven van een sollicitatiebrief

Het schrijven van een goede sollicitatiebrief is voor veel mensen een uitdaging, veel werkzoekenden weten zichzelf slecht te verkopen, vertellen te weinig over zichzelf, maken gebruik van vaag taalgebruik of laten gebrek aan kennis van het bedrijf zien. Helaas staan er ook vaker niet dan wel grammaticale fouten in een sollicitatiebrief, als voorbeeld hiervan deze voorbeeld sollicitatiebrief ”Sollicitatiebrief Bilbiotheekmedewerker”: de sollicitante benoemt haar kwaliteiten op de computer/pc door te zeggen ”Ik ben handig met pc”. Dit is spreektaal welke niet passend is in een sollicitatiebrief; de sollicitant had hier beter kunnen schrijven ”Ik ben kundig in het werken met een computer” en had eventueel in kunnen gaan op haar kwaliteiten in het werken met programma’s die van toepassing zijn voor deze functie.

Ook gebruiken veel mensen hun sollicitatiebrief als een verhalende versie van wat er opgesomd staat in hun CV, terwijl het juist de sollicitatiebrief is waar de werkgever meer over jouw persoonlijkheid, je kwaliteiten, achtergrond wil lezen. Daarnaast zoekt je toekomstige werkgever in jouw sollicitatiebrief naar match met de cultuur en kernwaarden van het bedrijf.

Wil jij de meest veelvoorkomende fouten bij het schrijven van een sollicitatiebrief voorkomen? Wellicht dat ik je hiermee van dienst kan zijn!

 

Sollicitatiebrief voorbeelden

Stralend Solliciteren kan je helpen met iedere fase van het solliciteren, zo ook bij het schrijven van een sollicitatiebrief! Zo heeft Stralend Solliciteren een groot aantal open sollicitatiebrief voorbeelden gratis beschikbaar, waar je gebruik van kunt maken om deze te analyseren en te gebruiken voor de sollicitatie naar jouw ideale baan! Zo kun je door deze hulplijn in te schakelen het kunstje afkijken en aan de hand van voorbeelden jouw sollicitatie op de best mogelijke manier doen. Daarnaast vind je in een aantal van de voorbeelden van sollicitatiebrieven ook veelgemaakte fouten als voorbeeld van hoe het niet moet, naast natuurlijk de sterke voorbeelden van sollicitatiebrieven die je wellicht net het steuntje in de rug kunnen bieden om de sollicitatiebrief te schrijven die jou door de selectie heen helpt. Voor je het weet, zit je misschien wel in een gesprek met je toekomstige werkgever! Ben je benieuwd naar deze voorbeelden? Je vindt ze hier.

 

Op Maat Gemaakte Sollicitatiebrief

Kun je iets meer steun gebruiken? Wellicht weet je niet waar te beginnen, ben je geen schrijftalent of vind je het lastig jezelf te verkopen door middel van een sollicitatiebrief. Ook dan kan Stralend Solliciteren je ondersteunen. Stralend Solliciteren kan voor jou een professionele en op maat gemaakte sollicitatiebrief schrijven, volledig gebaseerd op jou als persoon, je kwaliteiten, achtergrond en waar jij heen wil in de toekomst! Wil jij ook goed voor de dag komen met een pakkende sollicitatiebrief? Kijk wat Stralend Solliciteren voor jou kan doen en hoe snel jij je professionele en op maat gemaakte sollicitatiebrief kan ontvangen!

Shares
Share This
× Stuur ons een whatsapp
Secured By miniOrange