...

Een succesvol sollicitatiegesprek bereiken door vragen te stellen. Welke vragen moet en kan je stellen tijdens een sollicitatiegesprek? Je vindt het in dit artikel.

 

Vragen stellen in het sollicitatiegesprek

Een succesvol sollicitatiegesprek komt van beide kanten. Vragen sollicitatiegesprek kan flink in jouw voordeel werken. Een sollicitatiegesprek is niet alleen een gesprek waarbij de werkgever van zich laat horen, ook jij wilt het nodige weten en mag dit allemaal vragen. Waarom het stellen van vragen bij een sollicitatie zo belangrijk is? Dat lees je hier. Ook geven we jou een paar handige tips en voorbeeldvragen die je kunt stellen bij een sollicitatiegesprek.

 

Waarom vragen stellen?

Waarom zou jij vragen stellen? Je komt toch voor de baan en het is de taak van de werkgever om vragen aan jou te stellen? Vragen sollicitatie is juist erg belangrijk voor jou. Je weet hierdoor precies waar je aan toe bent, geeft direct een actieve houding en toont oprechte interesse. Dit is extra interessant voor de werkgever. De werkgever ziet met de vragen sollicitatiegesprek jij er echt voor wilt gaan en over belangrijke zaken hebt nagedacht. Ook aan het einde van het sollicitatiegesprek wordt er vaak gevraagd of jij nog iets te vragen hebt. Wanneer je simpelweg met nee antwoord, kan dit ongeïnteresseerd of passief overkomen. Het is belangrijk om jezelf van je beste kant te laten zien. Stel dus die vragen!

 

Praktische vragen stellen

Nu kun je wellicht denken; “Wat kan ik dan vragen tijdens sollicitatiegesprek?”. Er zijn veel dingen die je kunt vragen tijdens sollicitatiegesprek. Zo kun je bijvoorbeeld praktische vragen stellen sollicitatiegesprek. Is de werkgever niet duidelijk genoeg geweest over de taken die bij jouw functie passen of de duur van de proefperiode? Graaf dan dieper en stel deze vragen voor sollicitatiegesprek. Praktische vragen zijn vooral handig voor jou. Je weet dan precies waar je aan toe bent. Wees niet bang om teveel te vragen. Vragen van financiële aard kun je beter stellen wanneer je echt wordt aangenomen. Wanneer je de nadruk legt op de financiële aspecten van de baan, kan dat een verkeerde indruk geven.

 

Slimme vragen stellen sollicitatiegesprek

Slimme vragen kunnen je een stuk verder brengen. Wil je ook slimme vragen stellen sollicitatiegesprek? Dan helpen wij jou graag een handje. Wat zijn nu precies slimme vragen? Dit zijn vragen die direct een goed beeld van jou scheppen. Wanneer er aan het einde van het sollicitatiegesprek wordt gevraagd of jij nog vragen hebt, vraag dan bijvoorbeeld:

“Wat zijn de doorgroeimogelijkheden bij deze functie?”

Het antwoord hierop is niet alleen interessant voor jou, maar het geeft ook goed beeld van jouw wil om te werken. Het laat zien dat je wilt groeien en ontwikkelen. Andere vragen bij sollicitatiegesprek die je kunt stellen zijn bijvoorbeeld:

“Wat is de toekomstvisie van het bedrijf?”

en

“Hoe snel zou ik aan het werk aan het werk kunnen?”

Met deze vragen bij sollicitatie laat je blijken dat je een harde werker bent.

Het vragen bij sollicitatiegesprek kan soms beangstigend overkomen voor werkzoekenden. Je wilt de werkgever niet op het verkeerde been brengen en de beste versie van jezelf laten zien. Toch is de grootste fout die je kunt maken geen sollicitatiegesprek vragen stellen. Gelukkig sta je er niet alleen voor wanneer je werkzoekende bent. Wil jij het beste uit al jouw sollicitatiegesprekken halen en hierdoor jouw droomfunctie kunnen bemachtigen? Kies dan voor hulp zoals sollicitatiegesprek vragen van Stralend Solliciteren.

Bekijk op de diensten-pagina van Stralend Solliciteren voor jou kan betekenen.

Shares
Share This
× Stuur ons een whatsapp
Secured By miniOrange