Ben je net afgestudeerd? Of ben je al sinds een paar jaar werkzoekende? Uitgekeken zijn op je huidige functie is ook mogelijk. In ieder geval ben je bezig met het zoeken naar een nieuwe baan. Solliciteren kan een leuk proces zijn, maar ook een zeer frustrerend proces. Je hoort niet voor niets verhalen van mensen die meer dan honderd sollicitatiebrieven geschreven hebben en nooit uitgenodigd worden voor een gesprek. Toch hoeft dat echt niet nodig te zijn. Ik kan je tips geven voor het schrijven van een sollicitatiebrief, zodat solliciteren eenvoudig wordt. En het belangrijkste: je wordt eindelijk eens uitgenodigd voor een gesprek.

 

De meest gemaakte fouten

Wanneer je HR- medewerker bent, heb je misschien niet echt sollicitatiebrief tips nodig, want je weet precies waar je op moet letten. De meeste mensen hebben echter een ander soort beroep en kunnen daarom goed sollicitatiebrief tips gebruiken. Om te beginnen wil ik aandacht besteden aan de de meest gemaakte fouten:

  • Een te lange sollicitatiebrief schrijven
  • Veel taalfouten maken
  • Niet de juiste indeling maken

We gaan ons inleven in de situatie van de recruiter. Je bent veranderd in de rol van de recruiter bij een handelsonderneming. Dagelijks beoordeel je sollicitaties en cv’s. Je krijgt korte motivatiebrieven en uitgebreide epistels waar geen doorkomen aan is. Daarnaast staan ze ook nog eens vol met taalfouten. Als recruiter ben je al snel de draad kwijt en weet je niet meer waar de brief over gaat. Wanneer je een korte sollicitatiebrief in handen krijgt die ook nog eens duidelijk geschreven is, dan heb je al snel de keuze gemaakt: je gaat de kandidaat die de korte en bondige brief geschreven heeft benaderen voor een gesprek.

 

Tips voor een korte sollicitatiebrief

De oplossing om een korte sollicitatiebrief te schrijven

De kracht ligt dus in een korte sollicitatiebrief of een korte motivatiebrief. Daarmee weet je de recruiter het snelste te overtuigen. Het is echter inspannender om een goede, korte brief te schrijven dan een uitgebreide brief. Hier volgen enkele tips sollicitatiebrief om de brief korter te maken:

  • Zorg voor een duidelijk verschil tussen cv en sollicitatiebrief. Herhaal niet wat op het cv staat.
  • Schrijf alleen woorden en zinnen op die wat toevoegen. Geen clichés, bladvulling of holle zinnen.
  • Kies voor een verkoopargument, maar zorg dat het er niet meer dan drie worden.

Om het je nog makkelijker te maken heb ik een aantal voorbeelden van een korte sollicitatiebrief bijgevoegd aan de inhoud van de (gratis) sollicitatiegids. Je kunt deze brieven aanpassen naar je eigen functie en functie-eisen. Mocht je écht actief aan de slag willen gaan, dan is SollicitatieBOOSTER wellicht het laatste zetje dat je nodig hebt om aan de slag te komen. Met tientallen voorbeeldbrieven is dit wellicht de laatste stap en daarmee winnende uitkomst voor je naar die nieuwe baan.

 

Formele- versus informele brieven

Er is een verschil tussen formele en minder formele brieven. Dat is afhankelijk van de de organisatie waar je solliciteert. Een belangrijk element van de sollicitatiebrief, en ook op dit vraagstuk geeft mijn ebook een oplossing.

 

Conclusie

Wil je nooit meer moedeloos worden van het solliciteren en ben je op zoek naar de ultieme toolkit – het all in one doe het zelf pakket om brief en cv te maken? Bestel dan SollicitatieBOOSTER. Dit geweldige pakket bevat meer dan 60 voorbeeldbrieven, templates voor brief en cv, voorbeelden van profielschetsen en nog veel meer! De tijd van frustratie is voorbij. Met jouw korte en bondige brief onderscheidt jij je van de overige kandidaten. Je brief gaat opvallen en sollicitatiegesprekken zullen snel volgen.

Ben je het slepende sollicitatieproces moe? En wil je er niets meer mee van doen hebben. Dan kun je ook heel makkelijk je brief laten opstellen. Neem een kijkje op mijn diensten en bestel jouw perfecte sollicitatiebrief; los, of met cv of LinkedIn-profiel erbij inbegrepen. Je hoeft maar in je vingers te knippen!

Shares
Share This
× Stuur ons een whatsapp
Secured By miniOrange