Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en wil je afscheid nemen van je huidige werkgever? Of kun je niet langer met je baas door een deur en neem je daarom ontslag? Zeg je baan dan op met een ontslag brief. Een goede ontslagbrief schrijven is meer dan laten weten dat je op zoek gaat naar een nieuwe werkkring. In de ontslagbrief dien je wel bepaalde zaken te benoemen om er zeker van te zijn dat je ontslagbrief werk ook daadwerkelijk rechtsgeldig is. Ontslag indienen betekent immers het verbreken van een juridische overeenkomst. En dus kun je alleen je ontslag indienen als je opzegbrief werk aan een aantal voorwaarden voldoet.

 

Ontslagbrief opstellen

Zeker als je bij de huidige werkgever vertrekt omdat er sprake is van een conflict of een onwerkbare situatie, is een opzegbrief werk schrijven een uiterst belangrijke en nauwkeurige zaak. Ga je door de voordeur weg bij je huidige werkgever, dan is je ontslagbrief opstellen veel leuker en wijs je je (ex) werkgever vooral op de leuke tijden die je er beleefd hebt, om zo een goede indruk achter te laten. Overigens mag je je ontslagbrief per mail versturen. Dit hoeft niet altijd schriftelijk.

 

Ontslagbrief werknemer

De ontslagbrief werknemer zoals gesteld aan een aantal voorwaarden voldoen. Stel je vertrekt vanwege een conflict bij je werkgever, zorg er dan zeker voor dat je altijd de volledige adresgegevens van je werkgever in de ontslag brief vermeldt. De belangrijkste zin is die waarin je laat weten dat je de arbeidsovereenkomst opzegt en per wanneer je dat precies gaat doen. Uiteraard staan ook jouw volledige gegevens (niets vergeten!) in de ontslagbrief en besef dat de ondertekening bij ontslagbrief schrijven uitermate belangrijk is: plaats, datum, handtekening en naam dus. Vooral de genoemde datum is van belang. Uiteraard houd je rekening met de wettelijke opzegtermijn. Weet je niet wat de opzegtermijn is, check dan je cao of zoek online naar het antwoord. Je ontslagbrief per mail versturen mag dus, in geval van een conflict is het minder verstandig dit te doen. Dan is het een veel betere optie om de brief per aangetekende post te versturen. Je bewaart uiteraard de kopie van het verzendbewijs en de brief.

 

Korte ontslagbrief

Een opzeggingsbrief hoeft helemaal niet lang te zijn. Soms is een regel al voldoende om je werkgever te laten weten dat je een andere baan gaat zoeken. Wat te denken van ‘met deze opzeggingsbrief stop ik onze arbeidsovereenkomst per 1 januari 2019’. Deze zeer korte ontslagbrief zie je ook alleen als partijen niet meer on speaking terms zijn. Ga je met opgeheven hoofd weg, maak de brief dan persoonlijker en warmer. Als je op plezierige wijze hebt gewerkt en een goede (laatste) indruk wilt maken, maak de brief dan zeker niet te kort. Je weet immers nooit hoe zaken in de toekomst kunnen lopen en door een positieve ontslag brief te schrijven blijf je in elk geval in beeld en herinnering bij je ex-werkgever. Bovendien schrijf je warmer als je bijvoorbeeld graag een getuigschrift van je werkgever verlangt. Hoe leuker, positiever en warmer jij schrijft, hoe positiever ongetwijfeld ook dat getuigschrift zal worden. Niets menselijks s een werkgever immers vreemd.

 

Opzegging arbeidsovereenkomst voorbeeld

Een ontslag brief voorbeeld of een opzegbrief voorbeeld vind je heel eenvoudig online. Er zijn tal van websites waar je een ontslag brief voorbeeld of een opzegbrief voorbeeld eenvoudig download en aanpast naar jouw specifieke gegevens. Ook de zoekopdracht opzegging arbeidsovereenkomst voorbeeld scoort meer dan voldoende hits om goed beslagen ten ijs te komen en een rechtsgeldige opzeggingsbrief te maken.

 

Conclusie

Mocht je ontslag willen nemen in je huidige baan, dan hoop ik dat je met bovenstaande tips deze stap kunt maken. Mocht je je oude schoenen nog niet weg willen doen voordat je nieuwe hebt, dan kan ik je helpen dit nieuwe paar te vinden. Laat ons ervoor zorgen dat jij wordt uitgenodigd op sollicitatie gesprek en die nieuwe baan krijgt!

Shares
Share This
× Start hier direct een chat
Secured By miniOrange