Wil je gaan solliciteren bij een bedrijf in het buitenland of bij een internationaal bedrijf in Nederland? Dan moet je een goed Engels cv schrijven! Het curriculum vitae in English is echter net even wat anders dan het bekende Nederlandse cv. Je kunt je huidige Engels cv aan het licht houden of met onze tips aan de slag gaan met het opstellen Engels cv. Zorg er dan wel voor dat je altijd de juiste eigenschappen Engels cv toevoegt.

 

Verschillen tussen curriculum vitae Engels en Nederlands

Een groot verschil tussen een Nederlands en Engels cv schrijven zit hem in de stijl. Je hoeft je cv Engels namelijk niet zo strak en afstandelijk te houden, want jouw potentiële nieuwe werkgever wil juist zien wie je bent! Natuurlijk zijn je opleiding en je uitgevoerde functies hier net zo belangrijk, maar daarnaast is het aan te raden in je opzet cv om uit te lichten hoe je bent. Zo kan een recruiter sneller zien of jij past bij de functie of misschien ziet hij door je curriculum vitae Engels wel dat je nog beter bij een andere functie past. We raden je daarom aan om aan het begin van je opzet Engels cv een korte beschrijving van jezelf toe te voegen. Daarna kun je, net als bij het Nederlandse opzet cv, verder met je werkervaring en opleiding. De meeste recente zet je uiteraard bovenaan. Vervolgens kun je in weer een nieuwe alinea je interesses en hobby’s opsommen, mits ze natuurlijk relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Tot slot is het verstandig om een aantal referenties aan je curriculum vitae toe te voegen. Engelstalige bedrijven maken hier veel vaker gebruik van dan Nederlandse. Vanzelfsprekend zorg je ervoor dat jouw referenties akkoord gaan met hun vermelding op je English cv! Met al deze eigenschappen van een Engels cv is hij klaar voor een controle!

 

Veelgemaakte fouten bij een English cv

De meest gemaakte fout bij het opstellen Engels cv is om hem simpelweg vanuit het Nederlands te vertalen. In veel gevallen wordt je cv Engels hierdoor erg stroef en leest hij niet soepel weg. Je wilt duidelijk maken dat je de Engelse taal uitstekend beheerst en dus laat je dit in je opzet Engels cv zien! Overigens is er ook nog een verschil tussen Amerikaans-Engels en Brits-Engels. Achterhaal dus voordat je gaat solliciteren wat de achtergrond is van het bedrijf. Zo kun je de juiste spelling en formuleringen gebruiken. Als je bij een Amerikaans bedrijf gaat solliciteren, is er nog iets waar je op moet letten. Waar wij rustig onze nationaliteit, geboortedatum en een foto op het cv zetten, is dit in Amerika uit den boze. Het toevoegen van dergelijke gegevens zou namelijk discriminatie in het sollicitatieproces kunnen faciliteren. Dit soort informatie kun je dus het beste schrappen uit je cv opzet!

 

Conclusie

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het creëren van jouw Engelse cv? Dan staat het team van Stralend Solliciteren volledig voor je klaar! Je kunt bij ons een professioneel en compleet op maat gemaakt Engels cv bestellen. Precies weten wat dit Engels cv je gaat kosten, evt. in combinatie met een brief of LinkedIn-profiel? Neem even een kijkje op de tarievenpagina.
(Je cv laten vertalen is ook mogelijk, neem hiervoor even contact op.)

Om te zorgen voor een nog effectievere en succesvollere sollicitatie, kun je ook onze SollicitatieBOOSTER inzetten. Dit zeer uitgebreide pakket geeft je de allerbeste voorbeelden voor een perfecte sollicitatiebrief, bijpassende cv opzet en treffende profielschets. Hiermee zet je jezelf optimaal in de kijker bij je nieuwe werkgever. Ontdek SollicitatieBOOSTER en leer alles over dit fantastische pakket!

Shares
Share This
× Stuur ons een whatsapp
Secured By miniOrange