Je wilt gaan solliciteren voor je droombaan. Dan moet je een goede indruk maken. Bij het solliciteren is een cv heel belangrijk. Bij veel sollicitaties krijgt een werkgever veel cv’s binnen. Daarom is het belangrijk dat jouw cv er uit springt! Je moet een professionele cv maken hoe doe ik dat? Hoe moet ik een cv opmaken? Hoe maak ik een curriculum vitae download? In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een curriculum vitae maken kunt en er worden tips gegeven over de informatie die je op je online cv kunt plaatsen.

Wat is een cv eigenlijk?

Cv betekent oorspronkelijk curriculum vitae, dat is letterlijk vertaald: levensloop.

Een cv geeft een beeld van jouw capaciteiten en hoe je die in het verleden hebt ingezet. Houdt deze informatie in je achterhoofd wanneer je je curriculum vitae maken gaat.

 

Hoe ziet een cv eruit?

Je begint met je cv opstellen door wat algemene informatie. Bij een cv maken online is het belangrijk dat deze informatie correct is.

 • je voor- en achternaam
 • je adres
 • je geboortedatum
 • je telefoonnummer
 • je e-mailadres

Zorg dat je e-mailadres representatief is. Een professionele cv maken betekent dat je jezelf zo serieus mogelijk neemt. Laat alles van jezelf zien!

Heb je een website of een rijbewijs? Vermeld dit ook op je online cv.

 

Wie ben ik?

Onder dit kopje vertel je kort wie je bent. Dit kun je doen aan de hand van een motto, die je kort uitlegt. Tijdens een cv maken is het belangrijk dat je geloofwaardig overkomt. Dit betekent geen verkooppraatjes gebruiken! Een online cv maken betekent ook eerlijk en realistisch zijn tegenover je werkgever.

 

Werkervaring

Onder dit kopje vermeld je welke banen je hebt gehad. Een baantje dat je maar twee weken hebt gehad, heeft niet veel waarde om te vermelden. Vrijwilligerswerk kun je wel vermelden. Het gaat bij dit kopje vooral om het beeld dat je van jezelf schetst.

 

Opleidingen

Vermeld hier je opleidingen, je middelbare school, je MBO of HBO of universitaire opleiding. Zet er bij of je een diploma hebt gehaald. Als je een interessante scriptie hebt geschreven of een belangrijk studieprogramma hebt gevolgd, kun je dat er ook bij zetten.

 

Vaardigheden

Onder dit kopje beschrijf je jouw unieke vaardigheden. Hierbij hoef je bijvoorbeeld niet te vermelden dat je met het programma Powerpoint kunt werken. Dit is geen unieke vaardigheid.

 

Foto plaatsen

Plaats ten slotte een representatieve foto op je cv online. Kies dus niet voor een foto waarbij je een zonnebril op hebt of waar je in je huispak loopt.

Zo zie je dat de kleine details veel uitmaken wanneer je een professionele cv maken gaat.

 

Tips voor je cv

 • Bij het cv opstellen zet je opleidingen en werkervaring van heden naar verleden.
 • Je cv moet niet langer zijn dan 2 A4-tjes.
 • Maak een basis cv. Dit is een cv die je steeds kunt aanpassen, als je bij een andere baan of werkgever gaat solliciteren.
 • Maak je cv overzichtelijk. Zorg dat alles netjes uitgelijnd is.
 • Gebruik (hyper)links. Zo kan je werkgever snel naar je website.
 • Zet je naam in de header van je cv.
 • Laat iemand anders je cv checken. Een ander ziet andere foutjes dan jij.
 • Print je cv uit. Op papier zie je meer fouten dan op een scherm.
 • Wanneer je voor een creatief beroep solliciteert, moet je dat ook in je cv laten zien. Je kunt een cv maken door middel van een video of ‘stopmotion’-filmpje.

Voor meer tips, zie dit artikel.

 

Conclusie

Hopelijk heb je een antwoord gekregen op de vraag: Een cv maken hoe doe ik dat? Hoe ziet een cv eruit? Als je moeite hebt met het maken van een cv maken online, dan hebben we nog een oplossing; Sollicitatiebooster. Dit product helpt je stap voor stap om tot een goed en professioneel cv te komen. Zo zie je maar, een online cv maken is zo makkelijk nog niet!

Liever aan een expert overlaten? Bekijk dan onze diensten.

Shares
Share This
× Stuur ons een whatsapp
Secured By miniOrange