De Magie Van Succesvol Denken

Dit artikel gaat over een succes-mindset, geïnspireerd door het boek The Magic of Thinking Big – David J. Schwartz. Ik heb deze manier van denken toegepast op het onderwerp solliciteren. Geloof dat je succes gaat behalen, en je zult succes gaan behalen. Mensen die...

Lees meer

Interview Follow Your Passion

Begin dit jaar heb ik een interview gedaan met Frank Boon van FollowYourPassion. Dit wil ik graag met jullie delen. Dit is tevens ook de eerste keer wanneer jullie mij voor een camera zien :). Veel kijkplezier, ik deel behoorlijk wat waardevolle tips in een relatief...

Lees meer

6 redenen waarom je beter niet kunt bluffen

Heb je jezelf al eens ergens naar binnen gebluft? Bluffen lijkt tegenwoordig heel normaal. Hoe moet je anders die droombaan krijgen met al die concurrentie om je heen? Toch is het niet handig om te bluffen. De kans dat je vroeg of laat door de mand valt is groot. En...

Lees meer

Succesvol solliciteren als 50-plusser

Je bent 50 plus en naarstig op zoek naar een nieuwe baan. Dan moet je waarschijnlijk heel wat extra moeite doen met solliciteren. Leeftijdsdiscriminatie is helaas aan de orde van de dag. Meestal gebeurt het in het geniep omdat het wettelijk is verboden om op leeftijd...

Lees meer

Cv-profielfoto als eye-catcher? Waar je écht op moet letten

Tegenwoordig zie je ze vaker wel dan niet op een cv verschijnen: een profielfoto van de sollicitant. Veel mensen houden er niet zo van om zichzelf te laten zien en vinden het niet prettig om op de foto te gaan. Toch kan een goede profielfoto er voor zorgen dat je jezelf op een positieve manier onderscheidt van andere sollicitanten.

Lees meer

Opvallen met je sollicitatiebrief – 4 tips

Een sollicitatie kost behoorlijk wat moeite en tijd. Dan is het jammer als je brief niet of nauwelijks wordt gelezen omdat je een van de vele sollicitanten bent. En dus wil je graag dat jouw brief eruit springt en opvalt. Maar hoe doe je dat? Je kunt je brief natuurlijk laten opvallen door hem op een originele manier te laten bezorgen, creatief te verpakken of iets aardigs mee te sturen.

Lees meer

De valkuilvraag vakkundig vermijden

Je bent op gesprek. Alles gaat goed. Er is een klik! Je weet het zeker! En dan komt het… De “wat-is-jouw-grootste-valkuil”-vraag. Wat kún je daar nou op antwoorden? Je schuift wat ongemakkelijk op je stoel, neemt nog een slokje lauwwarme koffie en herhaalt de vraag om even wat tijd te rekken voor het juiste antwoord…. Is dat er wel?

Lees meer

Online netwerken anno 2018

Online netwerken. Tegenwoordig vindt de eerste kennismaking met mensen meer en meer via social media plaats. Door het laagdrempelige karakter van social media hoef je niet meer te wachten tot iemand een gaatje in zijn/haar agenda heeft. Een linkje is snel gelegd. Maar wat doe je daarna? Hoe netwerk je online? En hoe doe je dat op een manier dat het ook daadwerkelijk vruchten afwerpt?

Lees meer

Schrikt jouw cv onbedoeld werkgevers af?

Het laatste dat je wil, is dat die werkgever wordt afgeschrikt door je cv. Afgeschrikt? Jazeker! Net als een motivatiebrief moet een cv passen bij de baan waarop je solliciteert. Er zijn een aantal zaken waardoor je met je cv compleet uit de bocht kunt vliegen. Resultaat? Je wordt continu afgewezen, maar hoort nooit waarom.

Lees meer

Effectief netwerken als een baas – 6 tips

Zie je ook zo op tegen netwerken? Weet je niet precies wat je ermee aan moet? Hoe je het aanpakt? Geen nood! Je bent de enige niet. Netwerken is niet heel spannend. Het is niets anders dan mensen leren kennen. Natuurlijk wil je die mensen leren kennen met een zakelijk doel. Maar zaken doe je in eerste instantie met de mens zelf en niet met het bedrijf.

Lees meer

Droomvacatures vinden die bij je passen

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende manieren waarop werkgevers laten weten dat er een vacature vacant is, dat het lastig is om door de bomen het bos te blijven zien. Vooral via internet zijn er talrijke mogelijkheden. Hoe vind je nou die vacatures die bij je passen zonder dat je er een complete dagtaak aan hebt?

Lees meer