Opvallen met je sollicitatiebrief – 4 tips

Een sollicitatie kost behoorlijk wat moeite en tijd. Dan is het jammer als je brief niet of nauwelijks wordt gelezen omdat je een van de vele sollicitanten bent. En dus wil je graag dat jouw brief eruit springt en opvalt. Maar hoe doe je dat? Je kunt je brief natuurlijk laten opvallen door hem op een originele manier te laten bezorgen, creatief te verpakken of iets aardigs mee te sturen.

Lees meer

De valkuilvraag vakkundig vermijden

Je bent op gesprek. Alles gaat goed. Er is een klik! Je weet het zeker! En dan komt het… De “wat-is-jouw-grootste-valkuil”-vraag. Wat kún je daar nou op antwoorden? Je schuift wat ongemakkelijk op je stoel, neemt nog een slokje lauwwarme koffie en herhaalt de vraag om even wat tijd te rekken voor het juiste antwoord…. Is dat er wel?

Lees meer

Online netwerken anno 2018

Online netwerken. Tegenwoordig vindt de eerste kennismaking met mensen meer en meer via social media plaats. Door het laagdrempelige karakter van social media hoef je niet meer te wachten tot iemand een gaatje in zijn/haar agenda heeft. Een linkje is snel gelegd. Maar wat doe je daarna? Hoe netwerk je online? En hoe doe je dat op een manier dat het ook daadwerkelijk vruchten afwerpt?

Lees meer

Schrikt jouw cv onbedoeld werkgevers af?

Het laatste dat je wil, is dat die werkgever wordt afgeschrikt door je cv. Afgeschrikt? Jazeker! Net als een motivatiebrief moet een cv passen bij de baan waarop je solliciteert. Er zijn een aantal zaken waardoor je met je cv compleet uit de bocht kunt vliegen. Resultaat? Je wordt continu afgewezen, maar hoort nooit waarom.

Lees meer

Effectief netwerken als een baas – 6 tips

Zie je ook zo op tegen netwerken? Weet je niet precies wat je ermee aan moet? Hoe je het aanpakt? Geen nood! Je bent de enige niet. Netwerken is niet heel spannend. Het is niets anders dan mensen leren kennen. Natuurlijk wil je die mensen leren kennen met een zakelijk doel. Maar zaken doe je in eerste instantie met de mens zelf en niet met het bedrijf.

Lees meer

Droomvacatures vinden die bij je passen

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende manieren waarop werkgevers laten weten dat er een vacature vacant is, dat het lastig is om door de bomen het bos te blijven zien. Vooral via internet zijn er talrijke mogelijkheden. Hoe vind je nou die vacatures die bij je passen zonder dat je er een complete dagtaak aan hebt?

Lees meer

Ijzersterk LinkedIn-profiel in 11 simpele stappen

Alles begint bij jouw LinkedIn profiel. Het ligt misschien voor de hand, maar je profiel moet tiptop in orde zijn. Het moet volledig zijn ingevuld én er professioneel uitzien omdat werkgevers én recruiters je altijd zullen opzoeken via dit sociale medium. Maar dat niet alleen. Als je het goed aanpakt, ben je beter vindbaar omdat je hoger in de zoekopdrachten van recruiters en werkgevers terechtkomt.  

Lees meer

Van onzichtbaar naar zichtbaar op LinkedIn

LinkedIn is hét sociale medium om die droombaan te scoren. Social selling – jezelf verkopen via social media – is helemaal hot. Die boot wil je niet missen! Maar om jezelf te kunnen verkopen, moet je ook zichtbaar zijn. En liefst bij een zo breed mogelijk publiek. Hoe pak je dat aan?

Lees meer

Vooraf bellen en indruk maken

In de regel kan het verstandig zijn om voorafgaand aan je sollicitatie even te bellen met het bedrijf of de organisatie. Het is een manier om op te vallen, want lang niet iedereen belt vooraf op. Je naam blijft zo beter hangen. Als je dan vervolgens in je sollicitatiebrief naar het telefoongesprek verwijst, dan is de kans groot dat de recruiter of werkgever je herkent. Je hebt dan al een eerste indruk achtergelaten.

Lees meer

Groot denken en je droombaan scoren

De kracht van de mind en overtuigingen is enorm sterk en bepalend voor ons gedrag en is hiermee en kompas voor ons leven. We kunnen onze eigen werkelijkheid creëren door te geloven dat iets haalbaar is. Aan de andere kant, wanneer we gedachtes hebben dat ditzelfde niet mogelijk is en dat we het niet kunnen bereiken, zullen we dit gaan realiseren.

Lees meer

Wat is de ideale lengte van de sollicitatiebrief?

Dit artikel vertelt je wat de ideale lengte is voor een sollicitatiebrief en hoe je dit voor elkaar krijgt. Recruiters filteren razendsnel brieven en cv’s. Wanneer een brief veel te lang is, of juist veel te kort, is de kans zeer groot dat deze nog niet eens wordt gelezen. En dit is iets dat je koste wat kost wilt voorkomen.

Lees meer

Kickass Persoonlijk profiel cv schrijven (3 methodes + voorbeelden)

Een persoonlijk profiel is een korte samenvatting van jezelf, over de volgende aspecten: ambities, kwaliteiten, resultaten en persoonlijke eigenschappen. Dit kun je plaatsen in je cv maar ook gebruiken als onderdeel van je elevator pitch. Het is handig om voor zowel je elevator pitch als je cv een boodschap met dezelfde strekking te hebben. Als je aan zowel je online contacten via de sociale netwerken als je persoonlijke contacten eenzelfde consequente boodschap geeft, creëer je hiermee een sterke personal brand.

Lees meer